Trekkertrek Noord-Limburg

Locatie: Broeseinderdijk, Neerpelt

Kijk ook jij na lang wachten ook uit naar een dag vol spanning en plezier?
Op zaterdag 30 juli 2022 vindt in Neerpelt een heus trekkertrek spektakel plaats!!!

Vanaf 12.00 uur start de trekwedstrijd en die gaat de hele avond door… Er is animatie voor jong en oud.

Bij Trekkertrek (ook wel tractorpulling genoemd) moet een tractor een sleepwagen vooruit trekken. Onderweg wordt de wrijving steeds groter doordat een ballastblok zich van boven de wielen richting de sleepplaat verplaatst. Wanneer de trekker de sleepwagen 100 m kan vooruit trekken, trekt hij een FULL-PULL!

Tractoren worden ingedeeld per gewichtsklasse. Wordt de tractor zwaarder, dan zal ook de ballast blok zwaarder worden. De meeste deelnemers zijn standaard-tractoren. Wordt een standaard-tractor opgevoerd dan is het een boerensport-tractor. Een standaard-tractor die omgebouwd wordt voor trekkertrekwedstrijden noemt men sport-tractoren. Special-tractoren worden speciaal gebouwd om trekwedstrijden te doen. Dit zijn de meest spectaculaire tractoren. Soms nemen er jeeps of trucks deel aan een trekwedstrijd.

Na de wedstrijd is er in de feesttent een leuke trekkertrekfuif!

Corona

Als organisatie nemen we de nodige veiligheidsvoorschriften in acht en willen wij u duiden op uw persoonlijke verantwoordelijkheid. Het terrein is slechts toegankelijk onder de dan geldende coronamaatregelen.

Routebeschrijving:

Meer informatie: